Americký limetkový koláč

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kulatou koláčovou formu lehce vytřeme máslem. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm, opatrně ho přeneseme do vymazané formy a dobře přimáčkneme ke dnu i stěnám. Dno propícháme vidličkou, položíme na něj papír na pečení a zasypeme ho suchými luštěninami (hrachem, fazolemi...), aby se těsto při pečení nezvedalo. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a když těsto začne na okrajích zlátnout, stáhneme teplotu na 160 °C a pečeme ještě asi 10 minut.

Salko vyšleháme se žloutky, přimícháme smetanu, limetkovou šťávu a kůru.

Z upečeného korpusu po zchladnutí odstraníme papír s luštěninami, vložíme ho zpět do trouby a ještě krátce dopečeme, dokud těsto na dně nezezlátne. Pak na těsto nalijeme připravenou náplň a koláč dopečeme asi 25 minut při 150 °C, dokud náplň neztuhne.

Hotový koláč necháme nejlépe do druhého dne ztuhnout a před podáváním ho potřeme šlehačkou a ozdobíme plátky limetky a lístky meduňky.

Recept na linecké těsto najdete zde.

Poznámka k receptu

Šlehačku můžete nahradit sněhem ze 3 bílků, 4 lžic cukru, špetky soli a lžičky maizeny a koláč pak nechat ještě 10 - 12 minut zapéct.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...