Zákusky s broskvemi

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bílky vyšleháme s citronovou šťávou do tuhého sněhu a po částech do něj zašleháme polovinu cukru. Změklé máslo vyšleháme se zbylým cukrem za postupného přidávání horké vody do pěny a po jednom do ní vešleháme žloutky. Pak do pěny vmícháme mák a po částech připravený sníh.

Připravené těsto rozetřeme do vymazané a vysypané čtvercové formy o rozměrech asi 22x22 cm, vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme 30 - 35 minut. Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout a pak z něj vykrojíme čtyři kolečka.

Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem dohusta a nastříkáme ji pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou na připravené korpusy. Broskve rozkrojíme na půlky, zbavíme pecky, dužninu nakrájíme na plátky a rozdělíme je na šlehačku. Na závěr zákusky ozdobíme třešněmi a lístky meduňky a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Po vychladnutí rozložte na upečený plát těsta plátky broskví a přelijte je dortovým želé připraveným podle návodu na obalu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...