Větrníky s vanilkovým krémem

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Uveďte do varu 400 ml mléka se špetkou soli a 60 g másla. Za stálého míchání vsypte polohrubou mouku a míchejte, až se těsto nebude chytat hrnce.

Hmotu nechte zchladnout a postupně vmíchejte vejce. Těsto přendejte do cukrářského sáčku s velkou ozdobnou hubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte větrníky.

Vložte do předem vyhřáté trouby a upečte dorůžova (při 180°C).
V kastrolku rozmíchejte mléko, vanilkový pudingový prášek, žloutky, za stálého šlehání uveďte do varu a nechte zhoustnout. Kastrolek přendejte do studené vody a míchejte, dokud směs nevychladne.

Utřete máslo s moučkovým cukrem a postupně zašlehejte puding. Ušlehejte šlehačku se ztužovačem.

Upečené a vychladlé větrníky rozkrojte, naplňte krémem a šlehačkou. Hotové potřete citronovou polevou nebo pokropte čokoládovou polevou.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...