Sněhový dort s jahodami

Seznam surovin

Na krém:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejprve upečeme sněhové placky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do něj cukr. Sníh přeložíme do kovové misky, postavíme ji nad hrnec s vroucí vodou a nad párou sníh dále šleháme, až se vytvoří hustý krém, který zůstává viset na šlehací metle. Naplníme ho do cukrářského sáčku a nastříkáme ho na plech vyložený papírem na pečení do tvaru dvou stejně velkých čtverců. Vložíme je do trouby vyhřáté na 130 °C stupňů a pečeme asi 15 minut. Pak teplotu snížíme asi na 90 °C a placky dosušíme, dokud nejsou dokonale tvrdé (ještě asi 45 minut).

Mezitím v kovové misce rozmícháme všechny přísady na krém, misku postavíme nad hrnec s vroucí vodou a nad párou mícháme, dokud krém nezhoustne. Pak misku odstavíme a krém za občasného míchání necháme vychladnout.

Na upečenou sněhovou placku nastříkáme ušlehanou smetanu, poklademe ji polovinou nakrájených jahod a pocukrujeme. Knäckebroty potřeme připraveným krémem a nepotřenou stranou je přimáčkneme na šlehačku s jahodami. Povrch potřeme zbylou šlehačkou, poklademe zbylými nakrájenými jahodami, pocukrujeme a zakryjeme druhou sněhovou plackou. Na závěr dort ozdobíme pusinkami šlehačky a jahodami, pocukrujeme a necháme ho asi 30 minut odpočinout, aby knäckebrot změkl a dort se dal dobře krájet.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 2

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...