Rychlodortíčky z listového těsta s jahodami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme základ na pařížskou šlehačku. Polovinu smetany smícháme s kakaem a polovinou cukru, za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme a po vychladnutí uložíme do druhého dne v chladu.

Listové těsto rozválíme na tenký plát, rádýlkem ho nakrájíme na menší obdélníky, které rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a zprudka upečeme při 220 °C.

Druhou polovinu smetany vyšleháme se zbylým cukrem do tuha. Vychlazenou pařížskou šlehačku také vyšleháme.

Vychladlé upečené obdélníky opatrně rozkrojíme a naplníme střídavě pařížskou a bílou šlehačkou. Na závěr je ozdobíme kousky jahod a podáváme co nejdříve.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...