Pohádkový dort
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
 - cukr krupice 100 gramů
 - vejce 4 kusy
 - kakao 1 lžíce (vrchovatá)
 - sůl 1 špetka
 - tuk (na vymazání)
 - mouka pšeničná hrubá (na vysypání )
 - čokoládová poleva tmavá
 - smetana na šlehání
 
Na krém:
- máslo 140 gramů
 - mouka pšeničná hladká 20 gramů
 - kakao 2 lžíce
 - mléko 250 mililitrů
 - cukr moučkový 150 gramů
 
Postup přípravy
Žloutky s cukrem a kakaem utřete do pěny. Přidejte prosetou mouku a sůl a opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Korpus pečte asi 20 minut (špejlí vyzkoušejte, zda je těsto dobře propečené) a nechte vychladnout.
Ze třetiny másla a mouky udělejte světlou jíšku a přimíchejte kakao (nasypte ho do jíšky přes cedník, aby netvořilo hrudky). Pomalu přilijte mléko, dobře vše rozkvedlejte, za stálého míchání povařte 2 - 3 minuty a nechte vychladnout. Zbytek másla utřete s cukrem a po lžičkách přišlehávejte vychladlou kaši.
Vychladlý korpus rozkrojte a naplňte krémem. Povrch a boky potřete čokoládovou polevou a nechte ztuhnout. Před podáváním ozdobte šlehačkou.
							
						
					




Načítám komentáře...