Ořechový dort s hnědým krémem

Seznam surovin

Na krém:

Na ozdobu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Přimíchejte prosetou mouku a mleté ořechy a těstem naplňte vymazanou a vysypanou dortovou formu. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a upečte korpus (špejlí vyzkoušejte, zda je těsto dobře propečené).

Nechte ho vychladnout, vyndejte z formy a podélně rozkrojte. Z vody, cukru a pudingového prášku uvařte hladký puding a nechte ho za občasného promíchání vychladnout. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Když trochu vychladne, utřete ji se změklým máslem. Postupně přišlehávejte puding, přidejte rum, kávu (a žloutky) a ušlehejte hladký krém.

Částí krému naplňte dort, zbytkem potřete povrch a boky a dozdobte celými ořechy, cukrovým sypáním nebo hoblinkami bílé čokolády podle vlastní fantazie.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...