Nejčokoládovější cheesecake

Seznam surovin

Korpus:

Poleva:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kruhovou formu s odnímatelnými boky vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Sušenky s pokrájeným studeným máslem rozmixujte ve food processoru na sypkou hmotu, napěchujte ji na dno formy a uložte do lednice.

2. Troubu předehřejte na 180 °C. Čokoládu nalámejte na malé kousky a rozpusťte ve vodní lázni. V robotu s protínacím hákem pomalu promíchejte krémový sýr s cukrem a vlijte rozpuš- těnou čokoládu. Míchejte, dokud se vše nespojí. Po jednom přidávejte vejce a postupně je zapracujte do čokoládové hmoty. Nakonec přidejte zakysanou smetanu a promíchejte.

3. Formu se sušenkovým základem obalte alobalem, nejlépe ve dvou vrstvách. Do formy nalijte čokoládový krém. Připravte si pekáč s vyšším okrajem, vložte do něj formu obalenou alobalem a nalijte do něj vodu tak, aby dosahovala asi do poloviny formy. Pečte 60–70 minut, před vyjmutím z trouby by měl být uprostřed jakoby nedopečený. Z formy opatrně odstraňte alobal a cheesecake nechte hodinu chladnout na mřížce, poté přesuňte do lednice.

4. Připravte polevu: čokoládu nalámejte na kousky, smetanu s máslem přiveďte k varu a hned jí zalijte čokoládu. Nechte minutu stát a metličkou vymíchejte hladký krém. Nalijte ho na cheesecake, rozetřete, aby trochu stékal po stranách, a na ještě teplou polevu naskládejte čokoládové lanýže. Vychlaďte v lednici a podávejte.

Poznámka k receptu

Dopřejte svému muži celý dort, bude mít královský pocit. A určitě se s vámi o něj rozdělí.

NA FORMU 18 CM

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...