Marcipánový dort

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Našlehejte do husté pěny celá vejce s cukrem, vmíchejte do ní opatrně prosetou polohrubou mouku a rozehřáté vlažné máslo. Těstem naplňte vymazanou a vysypanou dortovou formu, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a korpus upečte.

Ušlehejte smetanu se ztužovačem do tuhé šlehačky a opatrně do ní vmíchejte vaječný koňak. Vychladlý korpus rozkrojte, naplňte šlehačkou, opět spojte a stranu uhlaďte.

Z části marcipánové hmoty rozválejte mezi fóliemi kruh a položte ho na vršek dortu. Další část hmoty obarvěte potravinářským barvivem narůžovo a malý kousek na zeleno. Růžovou hmotu rozválejte na plát a pokryjte jím boky dortu. Ze zbytku růžové a ze zelené hmoty vykrájejte malá srdíčka a dort ozdobte podle vlastní fantazie.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...