Jahodový sacher

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse utřeme měkké máslo s moučkovým cukrem na hladký krém, přidáme žloutky a vše utřeme (nejlépe pomocí elektrického šlehače) do husté bílé pěny. Nastrouhanou čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni, za stálého míchání ji mírně ochladíme a pozvolna zašleháme do vaječné pěny. Vmícháme mouku a na závěr ručně zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a krupicového cukru. Těsto naplníme do dortové formy o průměru asi 25 cm, jejíž dno jsme vyložili papírem na pečení, a v troubě vyhřáté na 170 - 180 °C pečeme asi 60 minut.

Upečený prochladlý korpus vyjmeme z formy a necháme na mřížce zcela vychladnout. Pak ho podélně rozkrojíme na tři pláty, potřeme je rozehřátou marmeládou a opět spojíme k sobě. Korpus potřeme marmeládou na povrchu i ze stran a uložíme na 1 – 2 dny do chladničky.

Pak dort poklademe jahodami nakrájenými na plátky, zalijeme želé připraveným podle návodu na obalu a po ztuhnutí ozdobíme lístky máty.

Poznámka k receptu

Dort podávejte s pořádnou porcí šlehačky a samozřejmě dobrou kávou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...