Dort z červené řepy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Omytou řepu uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak ji opláchneme studenou vodou, oloupeme, nakrájíme na kostky a rozsekáme je v robotu na hrubé, ale soudržné pyré.

Nasekanou čokoládu rozpustíme ve velké míse položené nad hrnec s vroucí vodou. Přidáme espresso a lehce promícháme. Pak přidáme máslo nakrájené na kostky a necháme ho změknout.

Do mísy s čokoládou přidáme žloutky a pyré z řepy. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a během šlehání postupně přidáváme krupicový cukr. Bílky pak zlehka vmícháme do rozpuštěné čokoládové směsi a nakonec přimícháme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva.

Těsto nalijeme do dortové formy vymazané máslem a vysypané kakaem, vložíme do střední části trouby vyhřáté na 180 °C, snížíme teplotu na 160 °C a pečeme asi 40 minut.

Poznámka k receptu

Každou porci dortu ozdobte kopečkem čerstvě ušlehané neslazené smetany posypaným jemně nasekanými lískovými nebo vlašskými ořechy. Nebo dort podávejte s kompotovanými višněmi a kopečkem zakysané smetany.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...