Dort Sacher

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V míse utřete rozehřátou čokoládu s máslem a cukrem. Do této hmoty postupně vmíchejte 10 žloutků.

2. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do čokoládového základu spolu s mandlemi a moukou.

3. Těsto dejte do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy a pečte při 160°C asi hodinu. Vychladlý korpus vodorovně prokrojte, potřete džemem a povrch dortu polijte čokoládovou polevou.

4. Podávejte se šlehačkou.

Poznámka k receptu

Tuto verzi Sacherova dortu, podle které jsme ho pro vás připravili (originální je přísně tajná), jsme objevili v časopisu Moderní kuchařství z roku 1928. Je vážně luxusní!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...