Čokoládový dort se šlehačkou

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čtvrtinu mléka smícháme s pudinkovým práškem. Zbylé mléko osladíme vanilinovým cukrem, přivedeme k varu, vmícháme do něj rozmíchaný prášek a několik minut za stálého míchání povaříme, až směs zhoustne. Pudink odstavíme z ohně a necháme za stálého míchání vychladnout. Mléčnou a hořkou čokoládu nakrájíme na kousky, rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme do vychladlého pudinku. Na závěr po částech opatrně vmícháme ušlehanou smetanu a krém necháme vychladit.

Čokoládový korpus rozkrojíme na dva pláty. Spodní plát vložíme do rozevírací dortové formy a pokapeme ho polovinou cukrového sirupu a trochou likéru. Pak na korpus naneseme dvě třetiny vychlazeného krému a zakryjeme ho vrchní půlkou korpusu. Ten pokropíme zbylým sirupem, potřeme zbylou třetinou čokoládového krému a dort necháme v chladu nejméně 3 hodiny ztuhnout (ale nejlépe do druhého dne).

Vychlazený dort opatrně vyjmeme z formy. Na povrchu a po stranách potřeme dort ušlehanou smetanou, strany obalíme mandlemi a povrch dozdobíme kopečky šlehačky a čokoládovými hoblinami.

Recept na dortový korpus najdete zde.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...