Čokoládové oválky I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Smetanu smícháme s vanilinovým cukrem, za stálého míchání směs přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Do horké směsi přidáme máslo a nastrouhanou nebo drobně nasekanou čokoládu a důkladně rozmícháme, až se čokoláda zcela rozpustí. Pak vmícháme žloutky a čokoládový likér.

Menší oválné formičky vymažeme tukem a vysypeme moučkovým cukrem. Z piškotového korpusu vykrojíme oválky o velikosti formiček a vyložíme jimi dno formiček. Na piškot nalijeme vyšší vrstvu připravené čokoládové hmoty a necháme vše v chladu ztuhnout.

Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni. Ztuhlé oválky opatrně vyjmeme, přelijeme je čokoládovou polevou a necháme opět ztuhnout. Na závěr na každý oválek nastříkáme kopeček šlehačky a ozdobíme je ovocem a čokoládovými hoblinkami.

Recept na dortový korpus najdete zde.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...