Čokodortík

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čokoládu rozpustíme na vodní lázni, můžeme k ní přidat i máslo a rozpustit společně. Do směsi přilijeme smetanu, promícháme a odstavíme, necháme vychladit.

Šleháme (lze umístit i do mixéru) vajíčka s cukrem asi 5 - 10 minut do vytvoření bílé pěny. K našlehaným vajíčkům s cukrem pomalu přilijeme rozpuštěnou směs čokolády,mixujeme asi 5 minuta nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme 45 minut při 130 - 140 °C.

Dort podáváme po 24hodiném vychlazení ozdobený šlehačkou, lístkem máty a popř. přelitý ovocným sirupem.






Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...