Broskvový dort

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky vyšlehejte s dvěma třetinami cukru do pěny. V druhé míse vyšlehejte z bílků a zbytku cukru tuhý sníh. Obě hmoty zlehka smíchejte, přidejte hladkou mouku prosetou se škrobovou moučkou a
práškem do pečiva. Těsto vlijte do vymazané a vysypané dortové formy.

Pečte v předehřáté troubě při 170°C 30 - 40 minut. Oříšky nasekejte nahrubo a piškoty nadrťte. Z bílků vyšlehejte pevný sníh, zašlehejte cukr a dejte ho do zdobicího sáčku.

Po vychladnutí potřete povrch i strany korpusu zavařeninou. Strany pak obalte v nasekaných pražených oříšcích a dětských piškotech. Na vrchní část korpusu položte (okapané) broskve, ozdobte
je ušlehaným sněhem a velmi krátce zapečte při 150°C ve vyhřáté troubě. Dort nechte zaschnout a vychladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...