Volarské šátečky

Seznam surovin

Kvásek:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte kvásek: do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr a promíchejte. nechte na teplém místě vzejít kvásek, trvá to asi 10 minut. pusťte se do těsta: v mléce rozmíchejte 1 vejce. osolte mouku, přidejte do ní cukr, mléko, 100g másla, vzešlý kvásek a vypracujte hladké těsto. Zaprašte ho moukou, přikryjte utěrkou a nechte asi 30 minut kynout.

2. Tvaroh promíchejte s vejcem, cukrem a solí. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučněné ploše na plát vysoký asi 5 mm a rozkrájejte ho na čtverce 5x5cm. vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a do středu každého dejte tvarohovou náplň. Protilehlé cípy složte dovnitř, přimáčkněte a nechte ještě asi 10 minut dokynout. Troubu předehřejte na 180°C, šátečky potřete rozšlehaným vejcem, zakápněte máslem a pečte asi 15–20 minut dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...