Tvarohovopiškotové věžičky s ovocem

Seznam surovin

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse vyšleháme žloutky s vodou a polovinou cukru do pěny. Bílky vyšleháme se solí do pevna, přidáme prosátý zbytek cukru a ušleháme tuhý sníh, do kterého střídavě přimícháme obě prosáté mouky a žloutkovou pěnu.

Těsto rozetřeme v tenčí vrstvě na plech vyložený papírem na pečení, vložíme ho do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 12 minut.

Tvaroh vyšleháme se sladovým sirupem a naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Ovoce omyjeme a necháme odkapat.

Z upečeného plátu těsta vykrájíme 24 malých koleček. Na osm nastříkáme cukrářským sáčkem kolečko sladkého tvarohu, poklademe ho ovocem, přiklopíme dalším kolečkem korpusu a znovu přidáme tvaroh a ovoce. Přidáme poslední kolečko, nastříkáme na něj čepičku z tvarohu a ozdobíme zbylým ovocem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...