ŠTAFETKY
Seznam surovin
Korpus:
- bílek 4 kusy
 - krupice 100 gramů
 - mouka pšeničná hladká 40 gramů
 - ořechy vlašské 50 gramů
 
Krém:
- máslo 70 gramů
 - mouka pšeničná hladká 30 gramů
 - cukr moučkový 40 gramů
 - káva 80 mililitrů
 - čokoláda (na dokončení)
 
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 200°C, plech vyložte pečicím papírem. Z bílků vyšlehejte sníh. Jakmile bude skoro hotový, přidejte cukr a vyšlehejte dotuha. Ručně do sněhu vmíchejte mouku spolu s ořechy a hotové těsto rozetřete na plech. Vložte do trouby a pečte do světle zlatavé barvy, bude to trvat asi 8 minut. Upečené těsto převraťte na čistý pečicí papír a ten, na němž se korpus pekl, sloupněte. Korpus vložte do lednice, krásně zvláční.
2. Třetinu másla rozpusťte v kastrůlku, sundejte z plamene, vmíchejte mouku a lžíci moučkového cukru. Vraťte na sporák, po částech přilijte kávu a za stálého míchání provařte. Odstavte a nechte vychladit. Zbytek másla utřete se zbylým moučkovým cukrem a po částech do něj zašlehejte kávovou směs.
3. Upečený plát ořízněte a nakrájejte na 4 stejné díly. První plát namažte čtvrtinou krému, přiklopte druhým plátem, namažte částí krému a postupujte, dokud nespojíte všechny pláty. Krémem potřete vršek i boky a dejte vychladit do lednice. Ostrým nožem nakrájejte jednotlivé štafetky a opatrně je diagonálně ponořte do rozpuštěné čokolády. Nechte zatuhnout na mřížce.
							
						
					




Načítám komentáře...