Norimberské perníčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Promíchejte mouku, sůl a koření. Lískové oříšky a mandle rozmixujte najemno. Do robotu vsypte kandovanou kůru a vypeckované pokrájené datle a ještě znovu rozmixujte, až budou nadrobno rozsekané. Přidejte marcipán, jednou prošlehněte, pak džem, znovu jednou prošlehněte. Vložte vejce a přírodní cukr, prošlehněte, nakonec vsypte mouku s kořením a prošlehejte, až vznikne těsto. Ve vzduchotěsné nádobě ho dejte na noc (nebo až na 3 dny) do chladu.

2. Troubu předehřejte na 160 °C. Lžící klaďte v mírných rozestupech na plech hromádky (bude jich asi 30) a každou ozdobte třemi mandlemi. Pečte asi 14 minut do světle zlaté barvy. Nechte zcela vychladnout. Pak perníčky potřete mlékem rozšlehaným s moučkovým cukrem a nechte zaschnout. Můžete je ještě poprášit moučkovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...