Mandlové sušenky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mandle nasypte s polovinou cukru do elektrického mlýnku a namelte je do hladké moučky. Bílek našlehejte se špetkou soli do polotuha. Pak k němu přisypte zbylý cukr a šlehejte do lesklé, středně pevné hmoty. Přimíchejte do ní citronovou kůru a vanilkovou esenci a nakonec i mleté mandle s cukrem.

2. Do větší misky nalijte ledovou vodu, namáčejte si v ní ruce a z hmoty odebí- rejte a tvořte koule velikosti vlašského ořechu. Každou vždy obalte v krupicovém cukru a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.

3. Nakonec doprostřed každé sušenky zapíchněte mandli - sušenky se tím malinko zploští. Nechte 12 hodin řádně vyschnout při pokojové teplotě.

4. Teprve potom pečte asi 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Poznámka k receptu

Dlouhé vysychání není omyl, ale nezbytnost, aby sušenky byly popraskané. Křupavé jsou ale jen svrchu, uvnitř je vláčná slast.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...