Kokosové věnečky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
 - tuk 100 gramů (změklý)
 - cukr moučkový 50 gramů
 - kokos 50 gramů (jemně nastrouhaný)
 - vejce 1 kus
 - sůl 1 špetka
 - čokoládová poleva tmavá 100 gramů (na ozdobení)
 
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku, moučkový cukr, nastrouhaný kokos a špetku soli, přidáme změklý tuk a vejce a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme rozležet v chladu.
Připravíme si mlýnek na maso (nedáváme na něj ale nůž ani kolečko), na který připevníme rámeček na cukroví. Odleželé těsto nakrájíme na menší díly a postupně je vtlačujeme do strojku. Pramínky těsta dlouhé asi 10 - 12 cm ihned stáčíme do malých koleček a pokládáme je na plech vyložený papírem na pečení.
Plech s kolečky vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a kolečka upečeme dorůžova. Po vychladnutí kolečka zčásti namočíme v rozehřáté čokoládové polevě a necháme je ztuhnout.
							
						
					




Načítám komentáře...