Gratinované lesní ovoce

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozdrcená esíčka smícháme s měkkým máslem, směs rozdělíme na dno čtyř kulatých koláčkových formiček, urovnáme a upěchujeme. Formičky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 5 minut.

Mezitím lesní ovoce omyjeme (mražené rozmrazíme v mikrovlnné troubě), necháme na sítku odkapat a pak do ovoce přimícháme 2 lžíce moučkového cukru.

Z bílků ušleháme pevný sníh, postupně k němu přisypeme zbylou lžíci cukru a vyšleháme dotuha. Formičky vyjmeme z trouby, rozdělíme na ně ovoce a navršíme na něj tuhý sníh. Formičky vložíme do trouby zapnuté na gril a grilujeme asi 2 minuty, dokud sníh nezezlátne. Koláčky poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...