Ananasové trubičky se šlehačkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ananas rozmixujeme na hladkou kaši, přelijeme ji do mísy, přidáme mouku, cukr a rozpušťěné zchladlé máslo a dobře promícháme.

Hmotu rozetřeme na plech s papírem na pečení přes šablonu s oválnými otvory o rozměrech asi 10 x 8 cm a vytvoříme tak nejvýše 5 oválků. Lehce je posypeme sezamem, vložíme do trouby vyhřáté na 140 °C a upečeme je dozlatova.

Oválky vyjmeme z trouby, přeložíme je i s papírem na vál a jakmile zchladnou, abychom je mohli vzít do ruky, stočíme každý kolem kovové trubičky, necháme vychladnout a ztvrdnout. Pokud při stáčení oválky ztvrdnou nebo se lámou, ohřejeme je chvilku v troubě.

Ztuhlé trubičky opatrně stáhneme z kovových trubiček a naplníme je ušlehanou smetanou až těsně před podáváním, protože asi po 10 minutách začnou naplněné trubičky měknout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...