Třešňová bublanina

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, přisypeme prášek do pečiva a dobře ho s moukou promícháme. V další míse utřeme dohladka žloutky s oběma druhy cukru a olejem. Po částech vmícháme mouku s práškem do pečiva, přilijeme mléko a promícháme na hladkou hmotu. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a rovnoměrně ho rozetřeme. Pak ho posypeme omytými a odkapanými třešněmi, bublaninu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dorůžova (asi 25 minut).

Hotovou bublaninu necháme vychladnout a před podáváním ji posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme.

Poznámka k receptu

Pokud budete péct bublaninu ve vyšší formě, nalijte do ní nejprve polovinu těsta, pokryjte ho třešněmi, zalijte zbylým těstem a na povrch rozdělte zbylé třešně.

Vynikající je i bublanina s višněmi. Postup je stejný, jako v případě bublaniny s třešněmi.

Máte-li velké a šťavnaté třešně (nebo višně), zkuste je po omytí a oschnutí obalit v polohrubé mouce. Neklesnou v těstu až na dno, ale zůstanou hezky uvnitř a bublanina nebude na spodu promáčená.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...