Banánové pohlazení

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme moučkový cukr, strouhaný kokos a mouku. Na plech vyložený pomaštěným papírem na pečení tvoříme z hmoty lžící malé placičky, vložíme je do trouby vyhřáté na 100 – 120 °C a laskonky pečeme (spíše sušíme) asi 60 minut.

V kastrůlku svaříme smetanu s vanilinovým cukrem, směs odstavíme z ohně, vmícháme do ní čokoládu a necháme ji rozpustit. Připravený krém po vychladnutí uložíme do druhého dne v chladničce a pak ho vyšleháme do tuha.

Krém nastříkáme pomocí cukrářského sáčku na dezertní talířky a ozdobně vedle něj naaranžujeme plátky banánů a laskonky.

Poznámka k receptu

Místo krému je vynikající a osvěžující i vanilková zmrzlina.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...