Ořechová bábovka I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na přípravu těsta nejprve umelte ořechy.

Instantní kávu přelijte horkou vodou a čokoládovou polevu nastrouhejte najemno.

Vejce a oba cukry vyšlehejte do pěny, pak do ní přidejte olej a mléko.

V jiné míse důkladně promíchejte mouku, škrob, kypřicí prášek a mleté ořechy. Sypkou směs střídavě s kávou zlehka ručně vmíchejte do pěny. Poté přidejte nastrouhanou polevu. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy.

Vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte cca 70 minut. Bábovku pak ponechejte ve formě ještě asi 10 minut, pak ji vyklopte a ozdobte moučkovým cukrem.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...