Maková bábovka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnku postaveném do horké vody našlehejte celá vejce s cukrem do pěny, vyndejte a šlehejte do částečného zchladnutí.

Vmíchejte smetanu, mák, hladkou mouku prosetou s práškem do pečiva a pokrájenou kandovanou citronovou kůru. Těstem naplňte máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou bábovkovou formu,
vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte cca 1 hodinu (špejlí vyzkoušejte, zda je těsto správně propečené).

Vychladlou bábovku vyklopte, pocukrujte a nakrájejte.

Poznámka k receptu

Bábovku můžete přelít citronovou polevou a posypat celým mákem nebo cukrovým zdobením.

Hodnocení: 3,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...