Salát z kysaného zelí s brusinkami nebo klikvou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Zelí nechte trochu okapat a případně ho překrájejte. Jablka opláchněte, vykrojte z nich jádřinec a nakrájejte je na plátky.

2. V míse je opatrně promíchejte se zelím a trochou oleje (nebo můžete vytvořit vrstvy podobné těm na obrázku). Salát podávejte posypaný namočenými brusinkami či klikvou.

Poznámka k receptu

Osvěžující a vlastně velmi elegantní salát (s mnoha zdravotními benefity) využívá skvělé domácí plodiny z pole, sadu i lesa.

Víte, že... Klikva bahenní (Vaccinium oxycoccos L.) je rostlina z čeledi vřesovcovitých a jejím plodem je bobule podobná brusince, která se stejným způsobem zpracovává a používá. Klikva roste v kyselých půdách v mírném pásu severní polokoule.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...