MAROCKÁ KOŘENĚNÁ MISKA
Seznam surovin
- salát 2 hrsti (oblíbený)
 - cizrna 200 gramů (sterilovaná)
 - rajčátka cherry 200 gramů
 - okurka salátová 1 kus
 - kuskus 200 gramů
 - řepa červená 3 kusy (uvařená)
 - humus 150 gramů
 - petržel hladkolistá 1 hrst
 - koření 2 lžičky (Harisa)
 - olej řepkový 2 lžíce
 - chia semínka (na posypání)
 - batáty - sladké brambory 2 kusy
 
Postup přípravy
1. Salát operte, cizrnu sceďte. Rajčata nakrájejte na klínky, okurku na čtvrtkolečka a promíchejte je s nasekanou petrželkou. Kuskus zalijte dvojnásobkem osolené vroucí vody a nechte nabobtnat. Řepu nakrájejte na kostičky a třetinu rozmixujte s hummusem dohladka.
2. Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky. Ve větší pánvi rozpalte olej a orestujte je dozlatova. Když jsou téměř hotové, přidejte harísu a ještě dvě minutky restujte. Do misky naaranžujte salát, vedle cizrnu, směs okurky, rajčat a petrželky, přidejte zbytek řepy batáty, kuskus a do středu lžíci nebo dvě řepného hummusu. Posypte chia semínky a podávejte
Poznámka k receptu
Řepného hummusu, batátů i salátu z rajčat a okurky připravte klidně víc, obstojí i jako samostatná svačina či příloha. A z toho, co zbude, ještě poskládáte stylovou misku.
							
						
					




Načítám komentáře...