Čočkový salát se sumahem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Celý sáček červené čočky uvaříte ve vodě než změkne – stačí 3 minuty. Pak do čočky nasypete dvě celé jemné pokrájené jarní cibulky a 2 papriky (nejlepší jsou kapie). Posypete lžičkou koření Sumah, pokapete citronem, osolíte a vše promícháte. Necháte chvilku uležet a můžete podávat.

Poznámka k receptu

Sumah v dávných dobách nahrazoval citron, mně vždycky hezky voněl, ale když jsem s ním něco vytvořila, nebylo to nikdy ono. Nakonec jsem přišla na chybu, kterou jsem dělala. Dávala jsem ho moc. Dnes už poučená vím, že se Sumahem je potřeba šetřit a pokud se mi pokrm zdá málo kyselý, raději použiji na doladění citron.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...