Karlovarský knedlík

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Den staré rohlíky nebo housky nakrájejte na kostičky.

2. Žloutky oddělte od bílků. Máslo rozpusťte a smíchejte ho s mlékem. K mléku přidejte žloutky.

3. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

4. Pečivo vložte do mísy, zalijte ho mlékem a osolte. Až se mléko vsákne, zasypte moukou, přidejte petrželku a na špičku nože muškátového květu. Propracujte v těsto. Nakonec vmíchejte sníh a z těsta vytvarujte koule.

5. Namočte do vody plátěný ubrousek a vyždímejte ho. Položte na něj těsto a zabalte. Konec ubrousku zavažte provázkem těsně u knedlíku a potom ještě jednou o 1 cm dál.

6. Zabalený knedlík vložte do vroucí osolené vody a vařte mírným varem 5 minut. Potom odstraňte vnitřní provázek a vařte dál 20 minut. Hotový knedlík rozvažte, rozbalte a servírujte.

Poznámka k receptu

Karlovarský knedlík se hodí k omáčkám i masu, ale také například (v menším provedení) do čirých polévek.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...