Červená řepa s bešamelovou omáčkou
Seznam surovin
- řepa červená 600 gramů
 - citron 1 kus
 - máslo 80 gramů
 - mouka pšeničná hladká 40 gramů
 - mléko 500 mililitrů
 - křen 1 lžička (nebo dle chuti)
 - kapary 1 lžíce
 - pepř barevný
 - sůl
 - řeřicha 2 hrsti
 
Postup přípravy
1. Řepy dejte do vroucí osolené a citronem okyselené vody. Bude stačit asi 25 minut varu. Slijte je, zchlaďte studenou vodou a oloupejte. Nakrájejte na osminky a nechte v teple.
2. Mezitím ve středním rendlíku nechte zpěnit 50 g másla, přisypte do něj mouku, rozmíchejte a na mírném ohni smažte 2–3 minuty do světle žluta. Za stálého míchá- ní přilévejte horké mléko, přiveďte k varu a pomalu vařte 15 minut. Přidejte nastrouhaný křen a nasekané kapary. Prohřejte a nakonec přimíchejte 30 g másla nakrájeného na malé kousky.
3. Nakrájenou řepu zalijte teplou bešamelovou omáčkou s křenem a kapary. Opepřete a ozdobte řeřichovými výhonky
Poznámka k receptu
Podávejte s roštěnkou pečenou na cibuli nebo s mořskou štikou pečenou v balíčku.
							
						
					




Načítám komentáře...