Bílý toastový chléb

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Veškeré suroviny a 300ml vlažné vody zpracujte ve velmi jemné těsto. Ručně ho propracovávejte aspoň 10 až 15 minut.

2. Vytvarujte do tvaru bochánku a lehce poprášený moukou ho v míse nechte kynout přibližně hodinu a půl.

3. Poté těsto opatrně vyformujte do podoby válečku, který přeneste do tukem vymazané a moukou vysypané chlebíčkové formy. Těsto podélně nařízněte a nechte kynout dalších 50 minut.

4. Pečte v horkovzdušné troubě předehřáté na 240°C asi 10 minut. Snižte teplotu na 170°C a dopékejte dalších 30 minut.

Poznámka k receptu

Anglické ráno by bez tohoto chleba nebylo ono. Vaše ráno s ním bude krásně provoněné, křupavé a plné pýchy na skvostný výsledek Pokud vám nějaký zbude, je skvělý i opečený.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...