Polévka Halászlé

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kapra nakrájíme na silné plátky, štiku na podkovy. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky, cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.

Polovinu ryb naskládáme na dno kotlíku (nebo hrnce), rozložíme na ně polovinu paprik, rajčat a cibule a přidáme polovinu celého koření, petrželky, mleté papriky a chilli. Pak přidáme druhou polovinu
ryb, zbytek zeleniny a zbytek koření.

Přilijeme vodu tak, aby vše bylo ponořené, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut klokotem, dokud se zelenina nerozvaří a šťáva není hustá.

Po ukončení varu slijeme šťávu do vhodné nahřáté mísy, maso z kotlíku rozdělíme na talíře a šťávu si pak každý z mísy bude přidávat podle chuti sám.

Poznámka k receptu

Polévku podávejte horkou a doplněnou dobrým čerstvým chlebem (neplatí pro celiaky).

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...