Meruňkový džem s meduňkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Meruňky nakrájejte na kousky, zasypte cukrem, zlehka promíchejte a přiklopte. Nechte odležet několik hodin nebo i přes noc.

2. Po odležení by měly meruňky plavat ve vlastní šťávě a všechen cukr by měl být rozpuštěn. Pokud chcete, rozmixujte je dohladka. Přendejte směs do nejširší pánve, jakou máte, nebo prostorného litinového hrnce a přidejte nasekané lístky meduňky. Přiveďte k varu a vařte na středním plameni asi 20 minut, dokud džem nezhoustne.

3. Nezapomeňte sbírat pěnu. Nakonec vmíchejte citronovou šťávu a směs ještě zatepla plňte do horkých, sterilizovaných sklenic. Pečlivě je zavřete a obraťte dnem vzhůru. Případně je můžete pro jistotu zavařit.

Poznámka k receptu

  • Svěží chuť džemu oceníte na chlebu i v koláči. Odležením v cukru získáte jednak čas (v případě, že se vám po náročném sběru do zavařování už moc nechce), jednak džem zcela bez chemie.
  • Ingredience na 500 - 700 ml.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...