Ledová káva s třešňovicí
Seznam surovin
- káva 800 mililitrů (silná, vychlazená)
 - třešňovice 4 lžíce
 - cukr krystal 2 lžíce
 - smetana na šlehání 100 mililitrů
 - cukr vanilkový 1 balení
 - zmrzlina 8 porcí (karamelová)
 - čokoládové zdobení 2 lžíce (hobliky)
 - třešně koktejlové 8 kusů (nebo čerstvé)
 - trubička 4 kusy (na ozdobu)
 
Postup přípravy
Vychladlou kávu smícháme s cukrem a třešňovicí.
Smetanu vyšleháme s vanilinovým cukrem. Do vyšších pohárů dáme po dvou kopečcích zmrzliny a tu zalijeme kávou s třešňovicí.
Šlehačku nastříkáme v silné vrstvě na kávu. Poháry ozdobíme čokoládovými hoblinkami, třešněmi a trubičkami. Ihned podáváme.
							
						
					




Načítám komentáře...