Levandulový sirup

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vodu převařte a nechte zchladnout, pak do ní naložte levanduli, zakryjte a nechte při pokojové teplotě stát do druhého dne. pak nálev přeceďte, vsypte cukr a za stálého míchání pomalu zahřívejte, aby se rozpustil. ideální je, když se rozpustí dávno před bodem varu, už kolem 40 °c, tak si sirup zachová maximum prospěšných látek. vmíchejte citronovou šťávu a rozlijte sirup do čistých, vypařených lahví. pokud chcete, můžete ho pro jistotu zavařit, nebývá to ale třeba.

Poznámka k receptu

Macerace přes noc výrazný sirup můžete klidně míchat jen s vodou, jeho potenciál ale nejvíc vynikne v sofistikovanějších kombinacích. levandule si rozumí s borůvkami, broskvemi, ostružinami nebo hruškami.

asi 2l

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...