Hamburgerové housky s červenou řepou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Na pánvi rozpalte sádlo a osmažte na něm osolené a opepřené maso nakrájené na nudličky. Vyberte je a odložte na teplý talíř vyložený ubrouskem, který z nich odsaje tuk.

2. Na jinou pánev nalijte olej, zahřejte ho a zpěňte na něm jemně nakrájenou šalotku. Přidejte oloupanou, jemně nastrouhanou řepu, osolte a opepřete, zakápněte citronovou šťávou a duste asi 5 minut dohusta. Přimíchejte nastrouhaný křen a 1 lžíci oloupaného a jemně nastrouhaného jablka.

3. Rozkrojené housky rozložte na plech a opečte je nasucho v troubě, asi 5 minut.

4. Opečené poloviny housek podávejte potřené majonézou, obložené listy salátu, teplou řepnou pomazánkou a nudličkami masa. Povrch ozdobte řeřichou.

Poznámka k receptu

Řepu, zejména drobnější, můžete upéct neoloupanou den předem v troubě. A druhý den ji oloupat, nastrouhat… Pečená řepa má intenzivnější chuť, ale i barvu.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...