Vepřové závitky s houbami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čerstvé houby očistěte a nakrájejte na plátky. Sušené předem asi na hodinu namočte do vody a pak nechte okapat. Na rozehřátém sádle houby poduste, osolte a opepřete. Přidejte vejce, nechte srazit a směs odstavte.

Plátky masa naklepejte, osolte a na každý položte plátek slaniny. Potřete je houbovou náplní, zaviňte a omotejte nití nebo zajistěte jehlou. Závitky osmahněte na sádle ze všech stran a potom duste doměkka. Během dušení podlijte horkým vývarem.

Hotové závitky uložte v teple, šťávu zaprašte hladkou moukou, dolijte vývarem, dobře rozmíchejte a asi 5 minut povařte. Nakonec omáčku zjemněte zakysanou smetanou, vraťte do ní maso a prohřejte. Podávejte s rýží a zeleninovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...