Ryba v kabátku
Seznam surovin
- šťáva citronová (z půlky citronu)
 - halibut 4 kusy ( nebo jiná bílá ryba)
 - sůl
 - pepř barevný 1 špetka (drcený)
 - mouka pšeničná hladká
 - vejce 2 kusy
 - semínka sezamová 100 gramů
 - olej
 
Postup přípravy
Omyjte, osušte a zakápněte šťávou z citronu 4 porce filetů z halibuta nebo jiné bílé ryby (asi po 150 g), osolte je, opepřete barevným drceným pepřem a nechte půl hodiny v chladu odpočinout.
Rozšlehejte malá vejce, rybí porce obalte v hladké mouce, pak ve vejcích a nakonec v semínkách sezamu. Usmažte je na oleji na pánvi. Podávejte s dílkem citronu.
Jako přílohu servírujte vařené brambory a salát.
							
						
					




Načítám komentáře...