Ryba se zelenými hrozny

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Špenát spařte vroucí vodou a nechte ho dobře okapat. Plátky platýze dejte do skleněné nádoby, posypte je tymiánem, solí, zalijte bílým vinným octem, zakryjte je a v chladu nechte 10 minut rozležet. Pak ryby vyndejte a osušte.

Ve větší pánvi rozehřejte polovinu másla a olej, vložte ryby a z obou stran je lehce opečte. Přidejte nakrájené cibulky, ještě krátce opékejte, podlijte trochou zeleninového vývaru nebo vodou a poduste velmi zvolna 7-10 minut.

Přidejte špenát, hroznové víno bez peciček (víno, které má pecičky, překrájejte a pecičky vyndejte), máslovou kuličku udělanou z hladké mouky a zbytku másla, osolte a opepřete. Směs okyselte citronovou šťávou, lehce promíchejte a poduste ještě 3 minuty.

Podávejte s vařenými bramborami nebo bílým pečivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...