Zelné listy plněné masem s omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jednotlivé listy zelí spaříme v horké vodě a rozložené necháme vychladnout na pracovní ploše.

Mleté maso promícháme s propláchnutou rýží, přidáme petržel, cibuli, kopr a bílky. Osolíme, opepříme a touto směsí plníme zelné listy. Vytvoříme úhledné balíčky.

Ve větším hrnci rozpustíme máslo, naskládáme zelné závitky a zalijeme horkou vodou, aby byly částečně ponořené. Vaříme na mírném ohni pod poklicí asi 1 hodinu.

Do vyšlehaných žloutků pomalu vmícháme citronovou šťávu, přidáme mléko smíchané s moukou a šťávu ze závitků. Omáčku chvíli povaříme na mírném ohni a hotové zelné závitky s ní přelijeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...