Zelné listy plněné masem s omáčkou
Seznam surovin
- mleté maso 800 gramů (hovězí + vepřové)
 - zelí bílé 1 kus
 - cibule 2 kusy
 - bílek 2 kusy
 - petržel kadeřavá/kudrnka 1 svazek
 - kopr 1 lžíce
 - máslo 1 lžíce
 - rýže 1/2 hrnku
 - pepř černý (mletý)
 - sůl
 - šťáva citronová 2 kusy (ze 2 citronů)
 - mléko 1 sklenice
 - žloutek 2 kusy
 - mouka pšeničná polohrubá 1 lžíce
 - šťáva (výpek ze závitků)
 
Postup přípravy
Jednotlivé listy zelí spaříme v horké vodě a rozložené necháme vychladnout na pracovní ploše.
Mleté maso promícháme s propláchnutou rýží, přidáme petržel, cibuli, kopr a bílky. Osolíme, opepříme a touto směsí plníme zelné listy. Vytvoříme úhledné balíčky.
Ve větším hrnci rozpustíme máslo, naskládáme zelné závitky a zalijeme horkou vodou, aby byly částečně ponořené. Vaříme na mírném ohni pod poklicí asi 1 hodinu.
Do vyšlehaných žloutků pomalu vmícháme citronovou šťávu, přidáme mléko smíchané s moukou a šťávu ze závitků. Omáčku chvíli povaříme na mírném ohni a hotové zelné závitky s ní přelijeme.
							
						
					




Načítám komentáře...