Sladká křidélka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Křídla omyjeme a každé v kloubu rozsekneme na dvě části. Osolíme je, promícháme s cukrem, kořením meat másala a citronovou šťávou a necháme dvě hodiny odležet.

Pak křídla obalíme v solamylu a zprudka je opečeme ze všech stran dozlatova v pánvi na rozehřátém oleji. Nasypeme je do mísy a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Meat másala je mírně ostrá směs koření indického typu, která dodává pokrmům lehce orientální chuť i vůni. Hodí se hlavně na kuřecí a krůtí maso a lze ji běžně sehnat v dobrých prodejnách s kořením.

Upečená křidélka můžete ještě lehce posypat nastrouhaným perníkem. Získají zajímavou chuť.

Ke křidélkům podávejte čerstvý chléb nebo pečivo. A nezapomeňte na stůl dát i ubrousky a tzv. finger bowle (oplachovač prstů), tedy dostatečně velkou misku s vodou, 2 plátky citronu a snítkou voňavé bylinky, například máty nebo rozmarýnu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...