Masový špíz s jablky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso nakrájejte na stejnoměrné kostičky, zhruba 3 x 3 cm velké. Připravte si marinádu, do níž kostky masa ponoříte a necháte dvě až tři hodiny nasát vůni koření, pak ji použijete při samotném grilování na potírání špízů.

Oloupejte jablka, nakrájejte je na kostičky, stejně velké jako maso, a okamžitě je zakápněte citronovou šťávou. Na kostky nakrájejte i anglickou slaninu a cibuli. (Cibule na špízy se krájí speciálním způsobem. Větší cibuli rozkrojte na čtvrtky a pak oddělujte jednotlivé slupky od sebe, tak, abyste je mohli napichovat a přitom se vám nerozpadaly.)

Teď už jen vše střídavě napíchejte nejlépe na ostré nerezové špízy, potírejte olejovým nálevem z masa a zvolna opékejte ze všech stran na grilu.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...