Kuřecí křidýlka s bylinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Připravte si 4 lžíce pokrájených bylinek (pažitku, mátu, estragon, tymián, bazalku). V míse smíchejte kefír, bylinky, sůl, česnek nakrájený na tenké plátky a citronovou kůru.

Očištěná křidýlka rozdělte v kloubech na tři díly (poslední letky nepoužívejte). Díly pečlivě obalte v marinádě ze všech stran a naskládejte je do vhodné nádoby těsně vedle sebe. V chladu je nechte nejméně 2 hodiny odležet, nejlépe však do druhého dne.

Křidýlka opečte na rozehřátém oleji pozvolna dozlatova a podávejte s různými omáčkami podle chuti.

Poznámka k receptu

Kuřecí křídla kupte čerstvá, respektive chlazená ve speciální prodejně s drůbeží, kterých je ve velkých městech dost. A protože poslední část křidýlka nepoužijete, můžete ještě udělat dobrou kuřecí polévku!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...