Kuřecí křidýlka s bylinkami
Seznam surovin
- kuřecí maso 2 kilogramy (křídla)
- mléko kefírové 1 decilitr
- olej 1/2 decilitru
- česnek 2 stroužky
- citronová kůra 1 lžička
- bylinky (čerstvé)
- sůl
Postup přípravy
Připravte si 4 lžíce pokrájených bylinek (pažitku, mátu, estragon, tymián, bazalku). V míse smíchejte kefír, bylinky, sůl, česnek nakrájený na tenké plátky a citronovou kůru.
Očištěná křidýlka rozdělte v kloubech na tři díly (poslední letky nepoužívejte). Díly pečlivě obalte v marinádě ze všech stran a naskládejte je do vhodné nádoby těsně vedle sebe. V chladu je nechte nejméně 2 hodiny odležet, nejlépe však do druhého dne.
Křidýlka opečte na rozehřátém oleji pozvolna dozlatova a podávejte s různými omáčkami podle chuti.
Poznámka k receptu
Kuřecí křídla kupte čerstvá, respektive chlazená ve speciální prodejně s drůbeží, kterých je ve velkých městech dost. A protože poslední část křidýlka nepoužijete, můžete ještě udělat dobrou kuřecí polévku!
Načítám komentáře...