Kuře s ořechovou omáčkou

Postup přípravy

Kuře omyjte, osušte, naporcujte (kůži stáhněte) a osolte. Cibuli nasekejte najemno, zpěňte na části másla. Přidejte maso, osmahněte, podlijte horkou vodou a duste doměkka. Během dušení maso podlévejte podle potřeby. Měkké maso vyndejte a uložte v teple.

Ve vydušené šťávě dobře rozmíchejte mouku, přidejte zbytek másla, rozřeďte vodou a vařte asi 10 minut. Omáčku proceďte a vraťte do hrnce, přidejte smetanu, žloutek, najemno nasekané ořechy, dobře rozmíchejte a dochuťte citronovou šťávou a solí.

Přidejte maso, které v omáčce jen prohřejte, ale už nevařte. Podávejte s americkými bramborami nebo s rýží.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...