Jeníčkovy paličky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuřecí paličky očistíme, omyjeme, osušíme a vložíme do kastrolu. Přelijeme je podmáslím prošlehaným s jogurtem, zakryjeme poklicí a necháme v chladničce přes noc marinovat.

Mouku promícháme se solí a pepřem. Lupínky nasypeme do igelitového sáčku a válečkem je mírně rozdrtíme. Paličky jednu po druhé obalíme v ochucené mouce, pak každou vložíme do rozšlehaných vajec a na závěr obalíme v lupíncích, které k paličkám dobře přitiskneme.

Hlubší plech potřeme 3 lžícemi oleje, rozložíme na něj paličky a každou svrchu pokapeme zbylým olejem. Vložíme je do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme přibližně 30 minut. Pak zkontrolujeme, zda jsou propečené píchneme do jedné vidličkou, a pokud z ní vytéká růžová šťáva, ještě paličky podle potřeby dopečeme.

Poznámka k receptu

Místo paliček můžete stejným způsobem připravit i proužky z kuřecích prsíček a naplnit jimi bagetky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...