Límec s párkem a zeleninou

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a necháme stát na teplém místě. Mouku prosejeme do mísy a smícháme ji se solí. Přidáme majonézu a mléko s droždím, těsto důkladně propracujeme a necháme zakryté utěrkou 15 minut kynout v teple. Pórek dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno.

Připravené těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát. Posypeme ho na středu pórkem smíchaným s paprikou a bylinkami a přes ně položíme po celé délce rozváleného plátu párky. Obě delší strany plátu spojíme a okraje k sobě pevně přitiskneme. Korbáček rozpleteme na jednotlivé provázky a celý naplněný límec jimi převážeme. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky.

Límec přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a opatrně ho stočíme do kruhu, který ale nespojíme. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 40 minut dozlatova. Před podáváním do středu límce postavíme misku s kremžskou hořčicí.

Poznámka k receptu

Pro vegetariány naplňte límec podušeným špenátem a natvrdo uvařenými celými vejci.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...